Mii de păsări moarte după ce o hală pentru creșterea puilor a fost distrusă într-un incendiu

Mii de păsări moarte după ce o hală pentru creșterea puilor a fost distrusă într-un incendiu

Pompierii ialomițeni au intervenit, marți dimineață, pentru lichidarea unui incendiu violent ce cuprinsese o hală pentru creșterea puilor din comuna buzoiană Glodeanu Siliștea, localitate aflată în raionul de intervenție al ISU Ialomița.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni, care au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă, fiind sprijiniți de echipajul SMURD și de doi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

„În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul halei. Pompierii au lucrat  aproximativ trei ore pentru lichidarea incendiului. Nu a existat pericol de extindere la vecinătăți. Au ars instalația de iluminat, instalația sistemului de adăpare și hrănire a puilor și sistemul de deschidere a ventilației în hală. Din nefericire au murit aproximativ 12.000 de pui de o zi, din cauza intoxicării cu fum”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Pompierii, împreună cu personalul de la locul de muncă, au salvat aproximativ 24.000 de pui din hala afectată de incendiu. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric la un cablu defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*