Măsuri luate de Primăria Fetești pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Primăria Fetești a luat măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. FOTO Primăria Fetești

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Fetești s-a întrunit joi, 12 martie, și a aprobat următorul Plan de măsuri pentru gestionarea situației apărute ca urmare a proliferării infecțiilor cu virusul COVID-19.

Direcția Tehnică a Primăriei Municipiului Fetești va identifica fonduri pentru achiziționarea de materiale necesare dezinfectării, precum și măști și mănuși de protecție sau alte materiale specifice.
La toate etajele localului Primăriei Municipiului Fetești vor fi montate aparate cu dezinfectant, iar balustrada, mânerele ușilor și ghișeele vor fi dezinfectate la interval de 3 ore.

Operatorul local de transport SC TRANSBUS SA va igieniza și dezinfecta autobuzele la capătul traseului, la sfârșitul programului, cu atenție deosebită la barele de sprijin, mânerele de sprijin, etc Traseele autobuzelor către cartierele Coloniști și Vlașca vor fi suspendate începând cu data de 13 martie.

Asigurarea funcționării și a continuității activităților de servicii publice .
Crearea la nivelul Primăriei Fetești a unui punct de informare virtual și/sau telefonic.
Toate spațiile de joacă vor fi închise zilnic, în intervalul orar 22:00-07:00 iar mobilierul urban și echipamentele vor fi dezinfectate de angajați ai DADPP Fetești.
Serviciul Public de Asistență Socială și Serviciul Public de Evidență a Persoanelor vor identifica și monitoriza persoanele vulnerabile de peste 65 de ani.

Poliția Locală Fetești va înștiința, în scris, unitățile de alimentație publică despre necesitatea de a lua măsuri pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor, a cărucioarelor de transport, balustradelor, precum și despre obligația de a solicita AVIZUL DSP, anterior organizării de evenimente ( mese festive,botezuri,nunți,etc.), în funcție de numărul de persoane.

Toți cetățenii au datoria de a semnala instituțiilor abilitate situații în care cetățenii români sau străini vin în mun. Fetești din zone cu risc fără a declara acest lucru și fără a se izola la domiciliu.

La intrarea în localul primăriei un agent al Poliției Locale Fetești va permite accesul cetățenilor doar în zona Serviciului Impozite și Taxe.
Măsurile au caracter preventiv și vom reveni cu noi informații dacă situația o va impune.

Măsurile au efect începând cu data de 13 martie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*