Măsuri dispuse la nivelul județului Ialomița în contextul avertizărilor meteorologice

Ploi puternice. FOTO Divaap

La nivelul județului Ialomița s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă, în contextul avertizărilor meteorologice de vreme severă.

Pompierii ialomițeni sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale, pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost activată grupa operativă.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, în sprijinul forțelor locale de intervenție vor fi dislocate personal și tehnică din alte județe, după cum urmează:

ISU B-IF va asigura 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar ISU Galați va asigura 1 șenilată.

Evoluția situației din teren este și va fi permanent monitorizată astfel încât  gestionarea situațiilor de urgență să fie realizată cu promptitudine.

Județul Ialomița se află sub incidența codurilor portocalii de precipitații abundente (până în data de 26 noiembrie,  ora 18.00) și viscol (până la data de 26 noiembrie, ora 16.00).

Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Barbu Catargiu” al județului Ialomița pentru cetățeni:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*