Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmii ialomițeni în acest final de săptămână

Jandarmii ialomițeni vor fi la datorie și în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. FOTO: IJJ Ialomița

La finalul acestei săptămâni, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării mai multor competiții sportive.

Astfel, jandarmii vor fi prezenți la meciurile disputate între:

  1. ACS Recolta Gheorghe Doja – AFC Dunărea Călărași, etapa a XVI-a în cadrul Ligii a III-a, sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 15.00, pe Stadionul comunal din localitatea Gheorghe Doja;
  2. AFC Unirea Slobozia – FC Brașov, în cadrul etapei a XIX-a, Liga a 2-a, duminică, 12 martie, începând cu ora 13.00, pe Stadionul „1 Mai” din Slobozia.

Conform Legii nr. 4 din 2008, spectatorilor le sunt interzise următoarele:

  • să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare sau care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență;
  • să pătrundă în stare vădită de beție sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;
  • să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în incinta bazei sportive, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc;
  • să introducă în arena sportivă inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen;
  • să escaladeze gardurile care delimitează spațiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor.

Jandarmii ialomițeni le reamintesc cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația o impune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*