“Marți, 13”, o zi fără ceasuri rele pentru pompierii ialomițeni

“Ziua Informării Preventive”. FOTO ISU Ialomița

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de “Marți, 13” o zi cu ghinion, dar se întâmplă uneori să ne facem și singuri “ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a alăturat inițiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marți 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul “Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile ce au loc în această zi urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență și familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viața și bunurile.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Informării Preventive – marți 13, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița organizează o serie de activități.

Având în vedere contextul actual, în perioada următoare, acțiunile inspectoratului pentru situații de urgență vor urmări să atragă atenția, în special, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum și pe celelalte tipuri de riscuri (incendii/cutremure).

Totodată, în zonele cu public numeros, respectiv supermarket Kaufland din municipiul Slobozia va fi organizat un punct de informare, ocazie cu care vor fi puse la dispoziția cetățenilor afișe, flayere și alte materiale informative privind reguli și măsuri de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

În cadrul activităților organizate la nivelul municipiului Slobozia și al localităților Urziceni, Fetești și Țăndărei, echipe mobile de informare preventivă formate din salvatori vor distribui afișe, flayere, ocazie cu care vor fi aduse la cunoștința populației informații despre măsurile de protecție a răspândirii noului coronavirus, măsurile de pregătire a locuinței în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală și a familiei pentru a face față unui seism, comportamentul care trebuie adoptat pe durata și după producerea acestuia, precum și conștientizarea adulților cu privire la responsabilitatea ce le revine în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță în locuințe, obiectiv principal al campaniei naționale “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”. Totodată, vor fi organizate activități de informare în localitățile în care s-au înregistrat multe victime și/sau situații de urgență în ultima perioadă și în care comunitățile sunt vulnerabile în fața manifestării tipurilor de riscuri identificate.

„Demersul nostru este orientat spre această latură de informare și educare a populației, astfel încât prin măsurile întreprinse să creștem cât de mult posibil șansele de supraviețuire, să transmitem mesajul corect, în așa fel încât, populația să fie pregătită”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*