Mai puțin de 60 la sută dintre candidații din Ialomița au promovat examenul de Bacalaureat

Absolvenți ai claselor de liceu susțin de astăzi Examenul de Bacalaureat
61,78 la sută, rata de promovare a examenului de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor

La nivelul județului Ialomița, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 58,92 la sută. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 62,54 la sută, iar pentru promoțiile anterioare, 26,14 la sută.

Astfel, potrivit Inspectoratului Școlar Ialomița, au promovat 908 candidați, dintr-un total de 1.541 de candidați prezenți (1.388 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 153 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Contestațiile au fost depuse/transmise luni, 5 iulie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Ialomița NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*