Județul Ialomița: trei zile de Cod Galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben, valabilă și în județul Ialomița în zilele de 23, 24 și 25 iunie, ce prevede un val de căldură, caniculă și disconfort termic.

Astfel, în intervalul menționat, valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Populației i se recomandă să respecte câteva sfaturi utile privind protecția pe timpul caniculei:

  • Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat;
  • Evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
  • Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;
  • Beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduțe;
  • Mâncați fructe şi legume sau iaurt; mâncați echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;
  • Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr în cantitate mare;
  • Evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală;
  • Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie;
  • Nu consumați alcool: vă deshidratează şi vă transformă într-o potențială victimă a caniculei;
  • Nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme expuse la soare!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*