Jandarmii ialomițeni au desfășurat peste 550 de misiuni de ordine publică în luna aprilie

FOTO Jandarmeria Ialomița

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna aprilie 2022.

Astfel, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au desfășurat, în cursul lunii trecute, 561 misiuni de ordine publică, dintre care, 60 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 100 misiuni de intervenție, iar 401 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 103 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 79 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 25 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 187 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.850 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 12 de infracțiuni: 10 în mod independent, iar două în cooperare cu poliția.

În luna aprilie au fost desfășurate 25 de activități preventiv-informative în instituțiile de învățământ din județul Ialomița, la care au participat aproximativ 1000 de copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*