Jandarmii ialomițeni au desfășurat peste 3300 de misiuni de ordine publică în primul semestru al anului 2024

Jandarmii sunt pregătiți să intervină. FOTO Jandarmeria Ialomița

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în primul semestru al anului 2024.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au desfășurat, în semestrul I, 3354 misiuni de ordine publică, dintre care 158 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase, cultural artistice, activități de protest, manifestații comerciale sau vizite oficiale, 503 misiuni de intervenție, 423 misiuni cu ocazia alegerilor locale și europarlamentare, iar 2270 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 503 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 1203 acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 62 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, jandarmii ialomițeni au constatat 1656 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștirea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 300 mii de lei.

În perioada analizată au fost constatate 193 infracțiuni: 40 în mod independent, iar 153 în cooperare cu poliția.

În primul semestru al anului au fost desfășurate 146 activități preventiv-informative în cadrul programelor ”Școala în siguranță”, ”Invitație la fair-play”, ”Spațiul public este al tuturor”, ”Adolescență fără delincvență”, ”Fii conștient, nu dependent”, ”Turiști în siguranță”, la care au participat aproximativ 15000 de persoane.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*