Jandarmii ialomițeni au desfășurat peste 30 de activități informativ-preventive în perioada sezonului estival

Zeci de activități informativ-preventive, desfășurate de jandarmi în perioada sezonului estival. FOTO: IJJ Ialomița

În perioada sezonului estival, jandarmii ialomițeni au desfășurat peste 30 de activități de informare și prevenție, atât independent cât și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu. Scopul acestora a fost creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea producerii faptelor antisociale.

În cadrul campaniilor „Turiști în siguranță”, „Spațiul public este al tuturor”, „Invitație la Fair-Play”, cu ocazia evenimentelor cu public numeros, în parcuri, zone de agrement, precum și pe timpul desfășurării unor manifestări cu public numeros, jandarmii ialomițeni au transmis recomandări și au distribuit materiale informative cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile specifice sezonului estival, precum și măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime, când se află în colectivitate, dar mai ales în locurile de petrecere a timpului liber.

Având în vedere că a fost o perioadă bogată în manifestări cultural-artistice și sportive în cadrul acestora s-au avut în vedere următoarele aspecte:

  • informarea corectă și creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor cu privire la riscurile la care se expun atât în mediul extrașcolar prin încălcarea prevederilor legale sau prin folosirea violenței fizice/verbale;
  • asigurarea funcționării unui mecanism de prevenire a delincvenței în zonele de agrement;
  • prevenirea consumului/traficului de substanțe interzise și consecințele asupra sănătății, cu accent pe influența unui anturaj nepotrivit;
  • prezentarea legislației care reglementează obligațiile participanților la adunările publice sau la competițiile sportive;
  • oferirea unor recomandări utile pentru conștientizarea turiștilor cu privire la faptele antisociale care le pot afecta siguranța pe timpul sezonului estival și prezentarea unor măsuri minime de autoprotecție pe care trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării.

Pe timpul desfășurării activităților cu caracter preventiv, au fost informate peste 2.500 de persoane cărora le-au fost distribuite un număr de 1.500 de materiale informative (pliante, broșuri, flyere), pe diverse domenii de interes.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*