Jandarmii ialomițeni au desfășurat aproximativ 550 de misiuni de ordine publică în luna februarie

Intervenție a jandarmilor. FOTO Jandarmeria Ialomița

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna februarie 2024.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au desfășurat, în cursul lunii trecute, 546 misiuni de ordine publică, dintre care, 7 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 76 misiuni de intervenție, iar 463 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 76 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 207 acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 17 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 260 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.200 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 29 de infracțiuni: 6 în mod independent (exemple: „lovirea sau alte violențe”, „amenințarea”, „distrugere”, ,,violență în familie” etc.)., iar 23 în cooperare cu poliția.

În luna februarie au fost desfășurate 13 activități preventiv-informative în cadrul programelor: ”Școala în siguranță”, ”Invitație la fair play” și ”Spațiul public este al tuturor”, la care au participat aproximativ 600 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*