Jandarmii ialomițeni au aplicat zeci de sancțiuni persoanelor certate cu legea

Echipaj al IJJ Ialomița în patrulare. FOTO IJJ Ialomița

Jandarmii ialomițeni au fost nevoiți să aplice în weekend, în aproximativ 48 de ore nu mai puțin de 28 de sancțiuni, valoarea totală a acestora fiind de 8.000 lei. Echipajele IJJ Ialomița au răspuns și la trei apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care se semnalau situații conflictuale, care au fost cu succes aplanate. Două dintre acestea au fost la aceiași adresă.

Faptele care au necesitat luarea unor măsuri mai aspre au fost adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, tulburarea liniștii publice, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în spațiul public.

„Premiul cel mare“ a ajuns la un bărbat din cartierul Bora din municipiul Slobozia. Fapta sancționată în cuantumul de 1500 lei a fost pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale la cererea justificată a organelor de ordine publică, prevăzută de legea 61/1991, art 2, punctul 31. Astfel, pe fondul refuzului de înapoiere unor bunuri materiale, doua familii din cartierul Bora au avut diferite discuții aprinse, care au degenerat în amenințări și a fost nevoie de prezența jandarmilor pentru a aplana conflictual iscat, solicitarea venind în jurul orei 17.50.

Conflict ce părea stins, s-a reaprins în jurul orei 20.00 și a fost semnalat din nou prin apelul unic de urgență 112, însă odată cu prezentarea la fața locului a organelor de ordine publică, părțile au încetat acțiunile agresive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*