Jandarmii au desfășurat o acțiune preventivă în cadrul programului “Școala în siguranță”

Acțiune preventivă a jandarmilor ialomițeni. FOTO IJJ Ialomița

În anul 2024 continuă activitățile desfășurate în baza Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, în cadrul proiectului ”Școala în siguranță”.

Acestea au debutat în acest an la Școala Gimnazială ”George Valsan” din Amara, unde elevilor le-a fost explicată noțiunea de bullying și aceștia au fost încurajați să apeleze cu încredere la părinți, profesori și autorități în cazul în care se simt amenințați. Jandarmii le-au exemplificat cum pot identifica o situație periculoasă, cui și cum să ceară ajutorul și nu în ultimul rând, care sunt modelele comportamentale de urmat pentru a nu se transforma în victime ale faptelor antisociale.

Activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă destinsă, pe înțelesul copiilor, aceștia dovedindu-se a fi receptivi și interesați de aspectele prezentate de către jandarmi, despre cum să reacționeze când sunt implicați în evenimente nedorite și bineînțeles, soluția apelării serviciului 112 în caz de urgențe.

Astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare, în cadrul proiectului ,,Școala în siguranță” ce se desfășoară prin întâlniri cu elevii de la diferite instituții de învățământ din județul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*