Jandarmii asigură măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele A.F.C. Unirea 04 Slobozia și C.S.A. Steaua București

Jandarmii ialomițeni, în misiune.. FOTO Jandarmeria Ialomița

Sâmbătă, 21 octombrie, jandarmii ialomițeni, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și cu celelalte structuri abilitate ale M.A.I., vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele A.F.C. Unirea 04 Slobozia și C.S.A. Steaua București, din cadrul Ligii a II-a.

Partida de fotbal se va defășura pe stadionul „1 Mai” din Slobozia începând cu ora 11.30, iar accesul în incinta arenei sportive se va face începând cu ora 09.30, pe bază de bilet.

Referitor la condițiile de desfășurare ale partidei de fotbal ce va avea loc vineri, jandarmii fac următoarele precizări:

comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în proximitatea arenei sportive, pe o rază de 500 de metri, între orele 09.00-14.00, sunt interzise ca urmare a Dispoziției Primăriei Slobozia nr. 1169 din 17.10.2023;

conform prevederilor art. 14 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, pentru prevenirea introducerii pe stadion a obiectelor interzise, spectatorii vor fi supuşi unui control corporal preventiv de către reprezentanții firmei de securitate.

De asemenea, spectatorilor le este interzis:

să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare sau care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă;

să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;

să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;

să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;

să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;

să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea.

Jandarmeria Ialomița recomandă ca prezența spectatorilor la stadion să se facă din timp, pentru a preveni aglomerările de persoane în zona porților de acces, iar autoturismele să nu fie parcate în zona imediat apropiată a stadionului, pentru prevenirea ambuteiajelor. Accesul suporterilor echipei gazdă în incinta arenei sportive se va realiza pe poarta de acces din strada Stadionului.

Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Slobozia, dar și în zona apropiată și imediată a arenei sportive, pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*