Jandarmeria Ialomița recrutează tineri care vor să urmeze această carieră militară

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri care vor să urmeze această carieră. FOTO: IJJ Ialomița

Jandarmeria Ialomița desfășoară, între 20 aprilie și 05 mai, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară la această armă.

Potrivit IJJ Ialomița, recrutările se fac la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani și la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, unde sunt scoase la concurs câte 350 de locuri, din care câte trei sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar trei celor de altă minoritate. Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro, secțiunea carieră-angajări sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 05 mai, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail concurs@jandarmeriaialomita.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 15 mai, la sediul Jandarmeriei Ialomița.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într–o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a Jandarmeriei Ialomița. Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 19 – 24 mai, la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității). Proba de verificare a cunoștințelor se va susține, în data de 27 mai, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituțiilor politice ale statului şi subiecte de educație civică şi cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză şi sinteză, precum şi exerciții privind deprinderea raționamentului logic. Tematica și bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro.

Examinarea medicală se va realiza, în perioada 31 mai – 29 iunie, pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie.

Mai multe informații pot fi obținute la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița situat în Municipiul Slobozia, Aleea Jandarmeriei sau la numărul de telefon 0243/231.057 (Biroul Resurse Umane).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*