Inspecțiile fiscale din luna iulie în Ialomița au adus venituri suplimentare în valoare de aproape 2,5 milioane de lei

FOTO Pixabay

Inspectorii cu atribuții de control din cadrul AJFP Ialomița au desfășurat o serie de acțiuni de verificare și inspecție în luna iulie, obținând rezultate semnificative în ceea ce privește conformarea fiscală. Prin intermediul acestor controale riguroase, s-au descoperit sume suplimentare de obligații fiscale ce însumează 2,46 milioane de lei.

În timpul acestei perioade, au fost efectuate 20 de inspecții fiscale, dintre care 16 s-au concentrat asupra contribuabililor persoane juridice, iar 4 au vizat persoanele fizice. În plus, s-au realizat 12 controale inopinate, dintre care nouă au fost înregistrate la contribuabilii persoane juridice și trei la cei persoane fizice. Alte 30 de verificări documentare au fost efectuate la contribuabilii persoane fizice, în vederea stabilirii corecte a situației fiscale.

Rezultatele acestor acțiuni au condus la impunerea unor obligații suplimentare în valoare totală de 2,46 milioane de lei. Dintre acestea, 2,43 milioane de lei reprezintă obligații stabilite pentru contribuabilii persoane juridice, în timp ce 31,93 mii de lei sunt datorate de către contribuabilii persoane fizice. De asemenea, verificările documentare au generat obligații suplimentare de 41,22 mii lei pentru persoanele fizice.

Un aspect important este dat de structura acestor obligații suplimentare. Cea mai semnificativă pondere, de 67,18 la sută, este deținută de TVA, în timp ce impozitul pe profit contribuie cu 9,46 la sută, iar restul de 23,36 la sută reprezintă alte impozite și taxe (cum ar fi impozitul pe venit din alte surse, impozitul pe venit din salarii și contribuțiile sociale).

Acțiunile inspectorilor din cadrul AJFP Ialomița au vizat creșterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor la declararea și plata obligațiilor fiscale prin controale inopinate. De asemenea, s-au efectuat inspecții fiscale atât la persoanele juridice, cât și la cele fizice, în special în cazurile cu risc fiscal ridicat, pentru a verifica conformitatea declarațiilor fiscale și respectarea obligațiilor legale. S-au desfășurat și verificări amănunțite ale bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente, pentru o stabilire corectă a obligațiilor fiscale.

În plus, au fost efectuate inspecții fiscale menite să faciliteze soluționarea promptă a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare, iar procesele verbale întocmite au contribuit la sesizarea organelor de urmărire penală în cazurile de prejudiciu, cu o sumă cumulată de 581,33 mii lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*