Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni pe parcursul weekend-ului

Mai mulți conducători auto s-au ales cu dosare de cercetare penală pentru abaterile realizate în trafic, în ultimele trei zile, pe drumurile publice din județul Ialomița.

Astfel, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, la data de 30 octombrie, doi bărbați, în vârstă de 53 ani și 36 de ani, în timp ce conduceau autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele etilotestelor indicând valoarea de 0,65, respectiv 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 01 octombrie, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe raza comunei Movilița, la volanul căruia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 35 ani, din municipiul București. Întrucât șoferul emana halena alcoolica acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul din Urziceni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Duminică, 02 octombrie., în jurul orei 07.00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 2, în afara localității Cotorca s-a produs un accident rutier. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce o tânără în vârstă de 28 de ani, din județul Vrancea, conducea un autoturism din direcția Buzău către București, în afara localității Cotorca a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportată la Spitalul din Urziceni unde i-au fost recoltate probe de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi bărbați de 28 și 35 de ani, care circulau pe drumurile publice, deși aveau dreptul de a conduce suspendat. Au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce cu restricții/ suspendat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*