Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni pe parcursul weekend-ului

Polițiștii ialomițeni au continuat în cursul weekend-ului, activitățile de prevenire și combatere a consumului de droguri.

În acest context, polițiștii Biroului Rutier Fetești au depistat în trafic, pe raza localității, trei autoturisme ale căror conducători auto se afla sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 14 octombrie a.c., doi conducători auto de 22 și 35 de ani, ambii din municipiul Fetești, au fost testați cu apratul DrugTest pozitiv la canabis, respectiv cocaină, fiind conduși la cea mai apropiată unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive și tipul acestora.

Un alt conducător auto de 23 de ani, din municipiul Fetești, a fost testat la data de 16 octombrie a.c. cu apratul DrugTest pozitiv la canabis, fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive și tipul acestora.

În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, iar polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unității de parchet competente.

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, în timp ce conduceau autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele etilotestelor indicând valori cuprinse între 0,49 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei cinci conducători auto au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 31 de ani, din județul Călărași, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosare penale în toate cele cinci cazuri.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, au oprit în trafic, pe raza localității, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, care circula pe drumurile publice, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce cu restricții-suspendat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*