Individul care a spart mai multe mașini din Slobozia a fost prins de către polițiștii de la Investigații Criminale cu ajutorul Poliției Locale

Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de tentativă la furt calificat, fapte săvârșite în noaptea de 23 spre 24 februarie a.c.. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat în cursul zilei de 24 februarie un bărbat de 28 de ani, din municipiul Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în noaptea de 23 spre 24 februarie, bărbatul ar fi pătruns în mai multe autoturisme aflate parcate pe raza municipiului Slobozia, cu intenția de a sustrage bunuri.

Individul a fost observat în dimineața zilei de 24 februarie, în jurul orei 5.20, de un echipaj al Poliției Locale Slobozia aflată în acțiunea de patrulare în zona Piața Cuza Vodă – Aleea Spicului. Acesta se afla în imediata apropiere a unui autoturism și atrăgea atenția prin intenția sa de a nu fi observată, retrăgându-se în fugă spre o zonă neiluminată, la vederea polițiștilor. Deoarece  și sistemul de alarmă al autoturismului era deja declanșat, cei doi polițiști locali au considerat respectiva persoană ca fiind ca suspectă și au pornit în urmărirea acesteia. A reușit să se piardă în întunericul dintre blocuri, dar nu înainte de a fi totuși observată destul de bine și recunoscută ca având antecedente de natură infracțională.

Odată semnalmentele  transmise prin  radiotelefon,  toate patrulele aflate în teren la acel moment au fost mobilizate în căutarea persoanei suspecte fiind totodată verificată și zonă în vederea constatării unor eventuale urme ale acțiunilor de pătrundere prin efracție în alte autovehicule din zonă. Între timp au fost cuprinse în dispozitivul de căutare și echipele prezentate le serviciu în schimbul I așa încât au putut fi identificate în zonă alte două autoturisme care prezentau urme de forțare.

În jurul orei  7.00, persoana suspectă a fost depistată într-una dintre locuințele din Centrul Social de pe Str. Viilor nr. 61.  Având în vedere natura infracțională a faptelor comise, a fost solicitată urgent intervenția agenților Poliției Municipiului Slobozia care l-au luat în primire pentru derularea cercetărilor.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Ialomița.

Acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*