Incendiu masiv la Fierbinți Târg. 350 hectare de stuf și vegetație uscată au ars noaptea trecută

Incendiu de vegetație. FOTO Arhivă

Sute de hectare de vegetație uscată au ars în zona localității Fierbinți Târg după ce cineva a aprins intenționat focul. A fost nevoie ca pe lângă echipajele ISU Ialomița să fie chemate echipaje și din București pentru a putea face față focului care amenința să cuprindă și mai multe locuințe din vecinătate.

În seara de sâmbătă, 21 martie, în jurul orei 18.47, pompierii ialomițeni au fost solicitați prin apel la 112 să intervină la un incendiu de vegetație uscată și stuf izbucnit pe raza localității Fierbinți Târg.

La locul solicitării au intervenit Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 27 de pompieri, un echipaj format din 4 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul SVSU Fierbinți, încadrată cu 4 voluntari.

Incendiul a fost lichidat după ore bune de luptă cu focul, în jurul orei 1.00 a zilei de 22 martie.

Au ars aproximativ 350 ha de vegetație uscată și stuf, intervenția fiind concentrată pe protecția locuințelor și instituțiilor din apropierea focarelor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită de către pompieri ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*