Incendiu la o locuință, în orașul Amara

Incendiu la Amara. FOTO ISU Ialomița

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în orașul Amara. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coș, canal de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile. Din fericire nu au fost victime surprinse.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • verificarea, curăţarea şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
  • coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
  • în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*