Incendiile de vegetație uscată le-a dat bătăi de cap pompierilor ialomițeni

Incendiu de vegetație. FOTO Arhivă

În ultimul weekend al lunii martie, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată în localitatea Bărbulești, Fierbinți Târg, Platonești și în satul Condeești. Cauza izbucnirii incendiilor a fost focul pus intenționat, dar și țigările aruncate la întâmplare.

Primul incendiu de vegetație uscată a fost sesizat în data de 28 martie, în jurul orelor 16.30, când pompierii ISU Ialomița au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Bărbulești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 6 pompieri . A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată. În aceiași zi, în jurul orelor 20.45, un alt apel la 112 i-a solicitat pe pompierii ialomițeni pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Fierbinți Târg. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 6 pompieri și SVSU Fierbinți, cu o autospecială de stingere, încadrată cu 3 voluntari. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată.

În seara de 29 martie, în jurul orei 22.10, un nou incendiu de vegetație uscată a fost sesizat pe raza localității Platonești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia- Garda de Intervenție Țăndărei. A ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată.

Cinci minut mai târziu, pompierii au fost chemați și pe raza localității Bărcănești – sat Condeești, tot pentru un incendiu de vegetație uscată. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 7 pompieri. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*