În portbagajul unei mașini oprite de polițiști în localitatea Făcăieni au fost găsite aproape 100 kg de pește braconat

Peștele braconat a fost confiscat. FOTO IPJ Constanța

Un tânăr de 23 de ani a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni transportând fără documente legale de provenință, pe raza comunei Făcăieni, 95 de kilograme de pește din speciile cegă, calcan, scrumbie, și hering.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au oprit în ziua de 28 aprilie, în jurul orei 13:00, pentru verificări, pe raza comunei Făcăieni, un autoturism condus de un tânăr de 23 din orașul Hârșova.

Polițiștii au depistat în interiorul autoturismului cât și în portbagaj mai mulți saci în care se aflau 95 de kilograme de pește, din specia cegă, calcan, scrumbie și hering, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență.

Peștele din specia cegă a fost redat mediului acvatic iar peștele din speciile calcan, scrumbie și hering a fost confiscat și predat Direcției Sanitar Veterinare în vederea luării măsurilor legale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește” și „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a sturionilor”.

De asemenea, împotriva persoanei depistate a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*