Ialomițenii au posibilitatea de a deschide contul individual de economii „Junior Centenar”, pentru copiii sub vârsta de 18 ani

Mai mulți bani. FOTO arhivă
Mai mulți bani. FOTO arhivă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează persoanele fizice că au posibilitatea de a deschidere conturi speciale de economisire pentru copiii sub vârsta de 18 ani, conturi care beneficiază de bonificații din partea statului, precum și de o dobândă atractivă.

Potrivit AJFP Ialomița, contul individual de economii „Junior Centenar” se deschide pe numele copilului, automat la prima depunere, la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea părinților. În cont se pot depune bani de către părinții copilului sau de către orice alte persoane – bunici, frați, unchi etc, oricând, prin virament bancar sau în numerar la Trezorerie.

Titularii de cont (copiii) beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 de lei, anual, până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 de lei. Totodată, sumele depuse în cont sunt purtătoare de dobândă, de trei la sută pe an.

La împlinirea vârstei de 18 ani titularul contului (copilul) poate efectua retragerea totală a sumelor din cont.

În cazuri excepționale (ex. boli grave) banii pot fi retrași și mai devreme de reprezentanții legali.

Unitățile Trezoreriei Ialomița așteaptă persoanele interesate să deschidă conturi Junior, dar așteptăm și pe titularii de conturi care au împlinit deja 18 ani, pentru a încasa banii deja economisiți începând cu anul 2019 de când a fost lansat acest program special de economisire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*