Ialomițean prins în flagrant în timp ce transporta lemne tăiate ilegal cu o ambarcațiune furată

Prins în flagrant în timp ce transporta lemne cu o ambarcațiune furată. FOTO IPJ Ialomița

Un bărbat de 51 de ani, din comuna ialomițeană Stelnica, este cercetat penal de polițiști pentru furtul unei ambarcațiuni pescărești, tăiere ilegală de arbori din fondul național și furt de lemne.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiști din cadrul Secției Rurală nr. 3 Stelnica au depistat, miercuri, pe malul stâng al Brațului Borcea, pe raza comunei Stelnica, un bărbat de 51 ani, în timp ce transporta cu o ambarcațiune pescărească lemn din specia frasin, fără a poseda documente de proveniență.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bărbatul ar fi luat ambarcațiunea pescărească fără acordul proprietarului, a trecut Brațul Borcea în zona de pădure a Bălții Ialomița, unde, cu ajutorul unei drujbe a tăiat lemne din specia frasin, pe care le-a încărcat și transportat cu barca pe malul stâng.

Materialul lemnos, a fost ridicat în vederea efectuării de măsurători și predat pădurarului. De asemenea, drujba a fost confiscată, iar ambarcațiunea pescărească predată proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și „furt de arbori”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*