Ialomițean prins beat la volan după ce furase o tonă și jumătate de porumb de la o fermă din Balaciu

Ialomițean prins beat la volan după ce furase o tonă și jumătate de porumb. FOTO IPJ Ialomița

Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost prins în flagrant de polițiștii ialomițeni în timp ce transporta cu un autovehicul peste 1.500 de kilograme de porumb boabe, furate de la o fermă din Balaciu.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au depistat pe DN 2A, pe raza comunei Balaciu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Sărățeni.

Cu ocazia controlului vehiculului, s-a constatat că în habitaclu sunt mai mulți saci de rafie de culoare albă, încărcați cu porumb, iar în remorca tractată se afla porumb boabe, în cantitate de aproximativ 1500 de kilograme. În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că cerealele au fost sustrase din incinta unei ferme de pe raza comunei Balaciu. Cantitatea de porumb depistată a fost ridicată în vederea predării către partea vătămată.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, și întrucât acesta a încălcat și interdicțiile privind circulația pe timp de noapte, s-a luat și măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „furt calificat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*