Ialomițean condamnat la închisoare cu suspendare după ce a obținut ilegal de la APIA peste 35.000 de euro

Condamnat la închisoare cu suspendare după ce a obținut ilegal fonduri APIA.

Un bărbat din județul Ialomița a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, cu suspendare, prin acord de recunoaștere a vinovăției, după ce, prin acte întocmite în fals, a obținut peste 35.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, în cursul anului 2013 bărbatul ar fi depus la APIA un contract falsificat prin aplicarea unui număr de înregistrare al Primăriei Sudiți, județul Ialomița, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 37,66 ha, pe care nu o deținea în realitate.

„Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 35.180 euro”, au transmis procurorii anticorupție.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 94.970 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data fiecărei tranșe de plată și până la data efectuării plății integrale a debitului principal.

„În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică și este de acord cu pedeapsa aplicată și cu forma de executare, respectiv un an și șase luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, și interzicerea pe o perioadă de un an și șase luni, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, au mai precizat sursele citate.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*