Ialomița se numără printre județele care vor primi din cei 500 de milioane de lei pentru administrațiile locale și IMM-uri din fonduri europene prin POR 2014-2020

Centrul municipiului Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Centrul municipiului Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

24 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost semnate de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan.

17 dintre acestea vizează proiecte care vor fi demarate în mai multe unități administrativ-teritoriale din România și 7 investiții au fost direcționate către mai multe întreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Suma de 490.562.950 lei va fi investită pentru proiecte care vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziționarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcții de grădinițe, stații de epurare și conducte de canalizare, din județele Tulcea, Constanța, Covasna, Teleorman, Maramureș, Cluj, Iași, Prahova, Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Bistrița Năsăud.

Prioritățile de investiții urmăresc printre altele: sprijinirea eficienței energetice prin folosirea de surse regenerabile în infrastructurile publice, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Alte 7 contracte, în valoare de 6.341.045,05 lei, au fost semnate pentru proiecte destinate IMM-urilor.

„Accesarea de fonduri europene și impulsionarea atât a administrațiilor locale, cât și a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanțarea prin programe europene este, fără discuție, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19. 24 de contracte, în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, sunt foarte importante pentru comunitățile din România și pentru IMM-urile care pot, astfel, să se mențină pe piață în această perioadă grea”, a afirmat ministrul Ion Ștefan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*