Gabriel Cateliu, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni: „Prioritatea zero pentru ca Urziceni să devină un oraș performant trebuie să fie atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă”

Gabriel Cateliu, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni
Gabriel Cateliu, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni

Gabriel Cateliu, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni, consideră că principalele probleme ale orașului sunt în acest moment lipsa locurilor de muncă, curățenia precară și starea deplorabilă a infrastructurii.

„Uneori oamenii din exterior au capacitatea de a vedea lucrurile mai clar și, din nefericire, vă spun că nu a fost deloc greu să văd cu ochii mei, imediat cum am ajuns în oraș, care sunt marile probleme ale oamenilor: lipsa locurilor de muncă, curățenia precară, infrastructura și starea deplorabilă a multor obiective – stadionul, fostul cinema Pacea, felul în care arată blocurile dintre Calea București și strada Teilor, șoseaua de centură, lipsa activităților pentru tineri. Chiar și liziera, un loc cu atât de mult potențial de agrement, stă abandonată”, spune Cateliu.

El spune că un oraș poate fi cu adevărat performant doar atunci când reușește să păstreze și să atragă oameni prin oferirea de oportunități economice și prin calitatea vieții pe care o oferă.

„Am încrede că Urziceni poate deveni un oraș performant, prietenos oamenilor, activ și atractiv vizual! Consider că prioritatea zero trebuie să fie atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă, pentru a atrage oamenii să rămână sau să se relocheze în Urziceni. Câteva idei de dinamizare a economiei locale includ: înființarea unui parc industrial și a unei zone libere pentru companii, oferirea de facilități fiscale companiilor care creează mai mult de 10 locuri de muncă și înființarea unor programe de recalificare și reactivare a învățământului tehnic, în special în sectoarele de interes angajatorilor locali. Proximitatea de București nu poate fi neglijată, fiind importat să realizăm o mai bună conectare la piața muncii din București, printr-o mobilitate mai bună și un schimb de resurse umane și economice”, a declarat candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni.

De asemenea, el spune că își propune ca Urziceni să redevină un oraș în care oamenii să fie prioritatea principală, obiectiv ce include reabilitarea spațiului construit, crearea de locuri de recreere și socializare pentru toate grupele de vârstă, regenerarea urbană a cartierelor de blocuri dar și implicarea cetățenilor în procesul de reconstrucție al orașului.

„Îmi propun înființarea și finanțarea unui centru de tineret dar și strânsa colaborare cu organizațiile locale care dezvoltă proiecte pentru comunitare. Îmi doresc pentru Urziceni formarea unei echipe de oameni competenți și bine intenționați care vor să schimbe comunitatea în care trăiesc. Nu cred că este important de unde vine o persoană atâta timp cât dovedește prin acțiunile sale că intențiile sale sunt transparente și singurul scop în care acționează este binele cetățenilor. E timpul sa schimbam Urziceniul”, consideră Gabriel Cateliu.

Cateliu este unul dintre cei mai tineri candidați ai Alianței la primăria unui municipiu din România fiind, la doar 30 de ani, directorul unei companii de procesare a laptelui din Urziceni. De profesie economist, Gabriel Cateliu este absolvent al Facultății de Economie și Turism din cadrul Universității Romano-Americane și al programului de master de Comunicare Politică și Marketing Electoral, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

El susține că decizia de a se implica în politică a venit după mulți ani de implicare în comunitate, prin campanii civice și umanitare ca fondator al organizației non-guvernamentale Community Aid Romania.

„Așa am realizat că este nevoie de oameni dedicați și orientați spre performanță și în politică, pentru a ajuta cu adevărat oamenii. Așadar, pentru mine, politica este despre oameni! Acesta este crezul după care mă ghidez încă din primul moment în care am luat decizia de a intra în politică. Am o experiență antreprenorială bogată, în prezent fiind director la o fabrică de procesare a laptelui din Urziceni. Din mediul de afaceri am dobândit o abordare practică, orientată spre performanță și eficiență, abordare pe care îmi doresc să o aduc și în administrația publică din Urziceni.

Cred că încrederea pe care colegii din USR-PLUS Urziceni au arătat-o atunci când mi-au propus să candidez pentru funcția de primar este cea mai bună recomandare. Personal, cred că cei care reușesc să adune în jurul lor oameni de calitate sunt potriviți pentru a fi lideri, iar eu am reușit acest lucru. Nu în ultimul rând, consider că am ceva ce lipsește actualei administrații din Urziceni: energia de a-mi dedica timpul, competențele și dorința de a le oferi oamenilor posibilitatea de a reuși aici, la ei acasă”, a mai declarat Gabriel Cateliu, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Urziceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*