Funcționar public din cadrul Primăriei Slobozia, trimis în judecată pentru luare de  mită și trafic de influență

Instanță

Un funcționar public din cadrul Primăriei Slobozia a fost trimis în judecată pentru luare de  mită și trafic de influență.

Potrivit DGA, în data de 14.06.2024, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei angajate din cadrul Primăriei Municipiului  Slobozia – Serviciu Taxe și Impozite Locale, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

„În fapt, la data de 26 februarie 2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au prins în flagrant un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului  Slobozia – Serviciu Taxe și Impozite Locale, care a pretins și primit cu titlu de mită suma de 3000 de lei de la un martor denunțător în cauză, pentru a-i rezolva cu celeritate mai multe cereri legate de terenurile acestuia.

O parte din solicitările acestuia intrau in atribuțiile de serviciu ale inculpatei, iar pentru altele, inculpata ar fi trebuit să intervină la funcționari din cadrul  Comisiei Locale de Fond Funciar din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița au primit mai multe ordonanțe de delegare” – DGA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*