FOTO VIDEO Social-democratul Marian Pavel a depus jurământul de învestitură în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița: “Vom face administrație în sprijinul locuitorilor din județ, o administrație cu fața către cetățeni”

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița. FOTO Paul Alexe

Sala “Europa” a Consiliului Județean (CJ) Ialomița a găzduit ședința de constituire a noului Consiliu Județean și de învestire a noilor consilieri județeni. Fostul senator social-democrat Marian Pavel și-a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Ialomița, câștigat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, când a adunat 34,2 la sută din voturile electoratului din județ, față de 30,1 la sută cât a adunat principala sa contracandidată, reprezentanta PNL, Luminița Barcari.

Alături de noul președinte al CJ Ialomița s-au aflat și 19 dintre cei 30 de consilieri locali aleși, la rândul lor, prin vot la scrutinul desfășurat la sfârșitul lunii septembrie, și validați de către Tribunalul Ialomița. Restul de 11 consilieri județeni aleși prin vot și-au depus demisiile din funcție, din diferite motive. În locul acestora, fiecare formațiune politică va alege alți consilieri, urmând, astfel, să fie completată componența Consiliului Județean Ialomița. Rând pe rând, cei 19 consilieri județeni validați au depus jurământul de investitură: “Jur să respect legile țării și să fac cu bunăcredință tot cee ace stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Ialomița. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Ultimul, a fost noul președinte al CJ Ialomița, Marian Pavel. Este un moment unic, pe care fiecare dintre noi îl trăim în momentul în care depunem jurământul. (…) Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor din Ialomița, celor care s-au prezentat la vot, celor care m-au votat și celor care nu m-au votat. Îi felicit pe fiecare dintre consilierii județeni validați, îi felicit pe contracandidații mei pentru campania frumoasă pe care am avut-o cu toții și să vă asigur de toată susținerea mea. (…) Avem în Consiliul Județean o reprezentare echitabilă și sunt convins că vom colabora pentru binele județului, a transmis, de la pupitrul depunerii jurământului, Marian Pavel.

Cei 19 consilieri județeni care au depus jurământul în fața celor prezenți sunt: Cătălin Emil Grigore, Alexandru Stoica, Viorel Nica, Nicoleta Toma, Ciprian Viorel Rădulescu, Marius Vasile Ștef, Luminița Șuican, Constantin Prepeliță, Elisabeta Beciu, Dumitru Minciu, Leonida Mandache și Silica Vali Tudor (toți de la PSD), Luminița Barcari și Alexandru Dinu (de la PNL), Victor Moraru, Marian Neacșu, Adrian Mocioniu, Gigi Petre și Vlad Alexandru Nițescu (toți de la PRO România). Un caz special a fost cel al social-democratului Cătălin Emil Grigore, care a depus jurământul on-line, aflându-se izolat la domiciliu, după ce soția sa a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Preiau mandarul de președinte al Consiliului Județean Ialomița cu gândul de a face administrație în slujba cetățenilor din Ialomița, o administrație cu fața către cetățeni, asta mi-am dorit de fiecare dată. Un rol în administrație orientat către ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităților din Ialomița și atragerea de investiții în județ, a declarat, pentru Ialomița NEWS, Marian Pavel.

Acesta și-a exprimat speranța că va avea o colaborare foarte bună cu ceilalți consilieri județeni, evident, în interesul ialomițenilor. Cetățenii din Ialomița au avut maturitatea să ofere mandate de consilieri județeni reprezentanților celor trei partide pe care le știți. Cu siguranță, vom colabora în interesul județului, a subliniat noul președinte al CJ Ialomița.

De asemenea, Marian Pavel a dorit să precizeze că va avea o colaborare foarte bună cu fiecare dintre cei 66 de primari ai UAT-urilor din județul Ialomița, care vor avea tot sprijinul din partea sa și a Consiliului Județean, indiferent de partidul din care provin.

Cu toate că niciuna dintre formațiunile politice reprezentate nu va avea majoritate, pentru următorii patru ani, Consiliul Județean Ialomița își va păstra orientarea de stânga, în componența sa fiind 14 reprezentanți ai PSD (15 cu președintele), alături de șase consilieri județeni din PRO România și, de pe partea dreaptă a eșicherului politic, 10 consilieri de la PNL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*