FOTO VIDEO Amenzi de aproape 100.000 de lei, aplicate de Protecția Consumatorului la unități comerciale din Slobozia

Comisarii OPC au verificați 10 operatori economici din Slobozia, care comercializau produse alimentare și nealimentare. FOTO ANPC
Comisarii OPC au verificați 10 operatori economici din Slobozia, care comercializau produse alimentare și nealimentare. FOTO ANPC

Echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița au realizat, sâmbătă, o serie de controale în Slobozia asupra modului în care operatorii economici își desfășoară activitatea în și în preajma piețelor agroalimentare și a felului în care respectă legislația în vigoare și drepturile consumatorilor.

Au fost verificați 10 operatori economici din Slobozia, care comercializau produse alimentare și nealimentare, iar până în acest moment, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, din care șapte amenzi, în valoare de 95.000 de lei, și două avertismente.

De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a activității de comercializare a produselor alimentare și nealimentare până la remedierea deficiențelor pentru șapte operatori economici – cinci unități cu produse alimentare și doi operatori economici cu produse nealimentare.

Între cele mai importante nereguli identificate şi sancționate s-au numărat:

  • producerea și comercializarea de pâine fără a avea afișate ingredientele alergene,
  • comercializare peștelui decongelat, fără informarea completă, corectă și precisă a consumatorului,
  • utilizarea vitrinelor frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, cu urme de rugină, prezentând scurgeri de conținut sub tăvile de expunere a produselor,
  • produse din pește în vid care la lista ingredientelor aveau înscris alt tip de pește față de cel existent în pachet,
  • nerespectarea temperaturii de depozitare pentru peștele sărat,
  • comercializarea apei minerale preambalate depozitată direct pe paviment,
  • existența unor porțiuni de pardoseală spartă și a unor țevi de alimentare cu apă ruginite,
  • comercializarea unor preparate din carne etichetate incomplet,
  • nerespectarea vecinătăților între produsele prelucrate termic și cele crude,
  • comercializarea unor produse congelate cu strat consistent de gheață și arsuri de congelare,
  • comercializarea de produse de patiserie preambalate neetichetate,
  • existența în spațiul boxă destinat producătorilor particulari de lactate a unor agregate frigorifice de vânzare și depozitare a mărfii insalubre, ruginite,
  • comercializarea unor jucării din import neetichetate, fără instrucțiuni privind securitatea produsului,
  • comercializarea articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie neetichetate,
  • comercializarea unor  electrocasnice fără carte tehnică tradusă în limba română și certificat de garanție,
  • practicarea de vânzări promoționale fără respectarea normelor legale în domeniu.

„ANPC va supraveghea la fel de vigilent piața și în continuare și îi asigură pe cetățeni că va verifica permanent modul în care legile în vigoare și drepturile consumatorilor sunt respectate de către operatorii economici, în timpul actului comercial”, au transmis reprezentanții ANPC.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*