FOTO Două persoane din comuna Andrășești s-au ales cu dosare penale pentru incendierea deșeurilor

Două persoane cercetate de politiștii ialomițeni pentru incendierea deșeurilor. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni, alături de reprezentanții Gărzii de Mediu Ialomița, au constatat, în cadrul unei acțiuni derulate pe raza comunei Andrășești, că două persoane, de 53 și 34 de ani, din localitate, au dezmembrat două autoturisme și au incendiat pneurile și componentele din material plastic de la acestea, pe un teren aparținând domeniului public.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de art.66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor. Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Totodată, reprezentanții Gărzii de Mediu au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru dezmembrarea neautorizată a autovehiculelor.

Cetățenii persoane fizice trebuie să știe că sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*