FOTO 15 persoane au fost duse la audieri în urma descinderilor de joi din Urziceni și Bărbulești

Zeci de descinderi, în Urziceni și Bărbulești, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Peste 37.000 de lei, 4.000 de euro, un pistol, trei arme tip airsoft, obiecte contondente precum și documente de interes operativ au fost ridicate în urma celor 26 de percheziții domiciliare efectuate în dimineața zilei de joi, 13 octombrie, de polițiștii ialomițeni, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, polițiștii ialomițeni, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale și al jandarmilor, au pus în executare 26 de mandate de percheziții domiciliare, în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești. Forțele de ordine au descins la locuințele unor persoane bănuite că ar deține arme și muniții letale fără drept, precum și pentru descoperirea și indisponibilizarea tuturor bunurilor deținute ilegal.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor un pistol, trei arme replici airsoft, 11 recipiente/ butelii CO2, mai multe obiecte contondente, sume de bani, respectiv 4.000 de euro și 37.950 de lei, precum și mai multe documente și bunuri care au legătură cu dosarul instrumentat.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În cadrul acțiunii desfășurate, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni constatate în flagrant, două privind furtul de energie electrică și una de camătă. Totodată, la una din locațiile vizate în municipiul Urziceni au fost identificați doi bărbați, de 21 și 33 de ani, pe numele cărora autoritățile judiciare din Germania au emis mandate europene de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*