Fostul primar al comunei ialomițene Valea Ciorii, trimis în judecată de DNA pentru obținere ilegală de fonduri europene

Instanță

Fostul primar al comunei ialomițene Valea Ciorii, Ștefan Ionescu, alături de Asociația Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii, precum și fostul reprezentant legal al acesteia, au fost trimiți în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru obținere pe nedrept de fonduri europene.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în perioada 2013 – 2019, reprezentantul legal al Asociației Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii, județul Ialomița, cu sprijinul fostului primar Ștefan Ionescu, ar fi folosit și prezentat cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente ce conțineau date false și inexacte (contract de concesiune, centralizatoare, adeverințe, etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice, pentru o suprafață de teren mai mare decât cea pe care o deținea în acte.

„O parte din acele documente i-ar fi fost puse la dispoziție fermierului de către primar, printre ele regăsindu-se inclusiv o hotărâre de consiliu local privind concesiunea unui teren, falsificată, care menționează o suprafață de teren concesionată mai mică (168,34 hectare) decât cea menționată în cererile de suprafață (188,70 hectare). Prin aceste demersuri, reprezentantul legal al Asociației Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei”, se arată în rechizitoriu.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 660.541 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor sume de bani și imobile ce aparțin inculpaților Ștefan Ionescu și Asociația Crescătorilor De Animale Imașul Valea Ciorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*