Fost ofițer de poliție din cadrul Serviciului regim permise și înmatriculări Ialomița, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Instanță

Un fost comisar șef de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, din probatoriul administrat în cauză s-a reținut că în perioada 09 – 11 octombrie 2017, inculpatul a accesat fără drept un sistem informatic, obținând date informatice referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea condițiilor legale de către o persoană, în vederea preschimbării permisului de conducere spaniol, într-un permis de conducere românesc, acesta din urmă fiind anulat, ca urmare a preschimbării anterioare, dintr-un permis britanic fals.

De asemenea, a rezultat că în data de 11 octombrie 2017, inculpatul l-a determinat cu intenție pe un martor, şef serviciu în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița, ca fără vinovăție, să acceseze un sistem informatic și să obțină date informatice referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea condițiilor legale de către o persoană, în vederea preschimbării permisului de conducere spaniol, în condițiile descrise anterior.

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a fostului comisar șef de poliție. În cauză polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală pentru probarea activității infracționale a acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*