Finanțiștii ialomițeni au colectat peste 490 de milioane de lei în primele cinci luni ale anului

FOTO Pixabay

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a raportat rezultatele impresionante obținute în primele cinci luni ale anului 2023, cu o sumă totală colectată de 493,22 milioane de lei. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă de 38,99 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului precedent.

Distribuind suma colectată pe diferite categorii de bugete, raportul arată că bugetul de stat a înregistrat o creștere importantă, cu o sumă colectată de 187,05 milioane de lei, depășind cifra de 20,32 milioane de lei comparativ cu primele cinci luni ale anului 2022.

În ceea ce privește bugetul asigurărilor sociale de stat, acesta a beneficiat și el de o creștere considerabilă, cu o sumă colectată de 214,28 milioane de lei, înregistrând o creștere de 18,84 milioane de lei în comparație cu perioada similară din anul precedent.

Pe de altă parte, la bugetul asigurărilor pentru șomaj s-a înregistrat o ușoară scădere, sumele colectate fiind de 6,05 milioane de lei, cu 213,61 mii lei mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În final, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate a primit o creștere notabilă, cu o sumă încasată de 85,84 milioane de lei, înregistrând o creștere de 38,53 mii lei în comparație cu primele cinci luni ale anului 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*