Finanțiștii ialomițeni au colectat anul trecut peste un miliard de lei la bugetul de stat

Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu
Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat în anul 2021 venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 1.112,72 milioane de lei.

Potrivit AJFP Ialomița, suma este cu 208,12 milioane de lei mai mare decât s-au colectat în anul 2020, gradul de realizare a programului fiind de 100,27 la sută.

Structurată pe bugete, situația veniturilor colectate se prezintă astfel:

  • bugetul de stat a înregistrat o sumă colectată în valoare de 389,78 milioane lei cu 69,46 milioane lei mai mult decât în anul trecut;
  • la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au colectat 500,15 milioane lei, mai mult cu 100,34 milioane lei decât în anul precedent;
  • la bugetul asigurărilor pentru șomaj, sumele colectate au fost în cuantum de 14,47 milioane lei, cu 2,08 milioane mai mult decât în perioada 01 ianuarie – 31 decembrie a anului 2020;
  • la bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate, suma încasată s-a ridicat la valoarea de 208,32 milioane lei, mai mult cu 36,24 milioane lei decât în anul precedent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*