Educație rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia

Educație rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia. FOTO: IPJ Ialomița

Elevii Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”din Slobozia au aflat marți, 15 noiembrie, pe pielea lor, într-un dispozitiv care simulează un accident rutier, ce înseamnă un impact frontal.

Acțiunea, desfășurată de Fundația „Malama Cristiana-Cosmina”, cu sprijinul echipei de profesioniști ai Academiei „Titi Aur” și al polițiștilor din cadrul IPJ Ialomița are drept scop încercarea de a-i convinge pe șoferi și pasageri că centura de siguranță le poate salva viața.

În perioada 15 – 16 noiembrie, fundația „Malama Cristiana-Cosmina”, cu sprijinul Academiei „Titi Aur” și al polițiștilor ialomițeni desfășoară în cadrul Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul activităților elevii participă la un curs teoretic de educație rutieră preventivă, ce se adresează atât viitorilor conducători auto, cât și pasagerilor.

Totodată, specialiștii din cadrul Academiei „Titi Aur” le-au oferit elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, posibilitatea de a experimenta simulatoarele de impact cu obstacol fix și răsturnare la 90 și 180 de grade. Aceste dispozitive au rolul principal de a conștientiza necesitatea purtării centurii de siguranță când se efectuează deplasări cu autovehiculele pe drumurile publice.

Acțiunile preventive vor continua și în perioada următoare în vederea diminuării riscului rutier și conștientizării participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*