E-Distribuție a investit anul trecut peste 100 de milioane de lei în modernizarea rețelelor electrice

Rețeaua de electricitate din Ialomița. FOTO Enel
Rețeaua de electricitate din Ialomița. FOTO Enel

Companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au investit anul trecut aproximativ 106 milioane de lei, din fonduri proprii, în proiecte de înaltă tensiune din București, Ilfov și din regiunile Dobrogea și Banat.

Potrivit reprezentanților companiei, în Dobrogea, principalele lucrări din 2022 privind infrastructura de înaltă tensiune au constat în modernizarea a trei stații de transformare din județele Ialomița și Constanța. Valoarea totală a acestor trei lucrări derulate de E-Distribuție a fost de 16,2 milioane de lei.

Stația de transformare Slobozia Sud are acum instalate două transformatoare cu o capacitate totală de 50 MVA (câte 25 MVA fiecare), dar și celule de medie tensiune moderne, echipate cu protecții de ultimă generație, care comunică prin fibră optică. Această tehnologie, folosită pentru prima dată la o stație de transformare E-Distribuție, eficientizează timpii de intervenție datorită unui sistem inteligent care identifică mai rapid defectele de rețea și ajută la o comutație rapidă, de la distanță.

De asemenea, pentru a crește capacitatea rețelei de distribuție în vederea asigurării accesului la rețea pentru utilizatorii casnici și industriali din zona Năvodari, respectiv Medgidia, în stațiile de transformare din aceste localități, care alimentează în prezent aproximativ 23.700 de utilizatori, respectiv aproximativ 8.000 de utilizatori, au fost realizate lucrări de amplificare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*