Dublu eveniment la Fetești: semnarea unui contract de finanțare pentru un proiect european și inaugurarea ambulatoriului

Dublu eveniment la Fetești: semnarea unui contract de finanțare pentru un proiect european și inaugurarea ambulatoriului

Primarul municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche a semnat joi, 20 ianuarie, cu directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, un contract de finanțare care vizează construirea unui centru educațional pentru servicii culturale precum și asfaltarea străzilor Carpați, 1 Decembrie, Independenței, Jandarmeriei și Sirenei.

Proiectul „Înființare centru educațional pentru servicii culturale Anghel Saligny și îmbunătățirea spațiilor publice urbane în municipiul Fetești” are două componente, una socială și una de infrastructură rutieră și are ca obiective realizarea unui Centru multifuncțional și asfaltarea a cinci străzi în municipiul Fetești.

Centrul se adresează elevilor și tinerilor din Fetești, iar întregul proiect trebuie implementat până la sfârșitul anului viitor. Contractul are o valoare de 23.146.195 lei din care 14.744.272 lei sunt pentru realizarea centrului, iar diferența este pentru modernizarea celor cinci străzi.

După acest eveniment a avut loc inaugurarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny”, proiect finalizat în luna decembrie a anului trecut.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 11 milioane de lei, necesari pentru construirea clădirii noi, cât și pentru achiziția echipamentelor medicale, printre care un Computer Tomograf și un Aparat RX pentru radioscopii și radiografii.

Prezent la ambele evenimente, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a felicitat întreaga echipă implicată.

„Felicit întreaga echipă de la primăria Fetești, condusă de domnul primar Laurențiu Șonchereche, care a atras cele mai multe fonduri europene din întreaga regiune de dezvoltare Sud-Muntenia, echipă care merită pe deplin și un sediu nou”, le-a transmis Marian Pavel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*