DSVSA Ialomița, mesaj către consumatori: Achiziționați produse alimentare doar din spații și unități supuse controlului sanitar veterinar

DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor dar și asigurarea permanenței la sediul instituției și la circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Este afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

“Acțiunile de control au ca obiectiv  verificarea  respectării legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind  condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, peștele și produsele din pește, ouăle, precum și alte produse de origine animală și non animală specifice acestor sărbători.

Pentru a petrece perioada sărbătorilor alături de cei dragi, fără incidente nedorite provocate de consumul de alimente nesigure, Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face un apel către consumatori și îi roagă să achiziționeze produse alimentare doar din spații și unități supuse controlului sanitar veterinar, evitându-se astfel alimentele rezultate din activități clandestine, ce pot fi periculoase pentru sănătatea publică” – DSVSA Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*