DSVSA Ialomița începe o campanie de vaccinare a câinilor și pisicilor domestice împotriva turbării

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/ deținătorii de câini și pisici că în perioada octombrie – decembrie se desfășoară campania de vaccinare a carnasierelor domestice (câini și pisici) împotriva turbării. Imunizarea câinilor și pisicilor face parte din Programul României de combatere a turbării.

Potrivit DSVSA Ialomița, vaccinarea populațiilor de animale domestice este o necesitate dacă se are în vedere că, odată intrat în organismul unui animal sau în organismul uman, virusul care produce boala nu poate fi anihilat decât foarte rar, dacă se aplică tratament specific imediat. Importanța bolii derivă din evoluția clinică dramatică, sfârșitul fiind în aproape toate cazurile mortal.

Pentru vaccinarea carnasierelor domestice, fondurile necesare se asigură astfel:

  • gratuit pentru proprietari, din bugetul de stat: vaccinul și manopera de vaccinare pentru câini, precum și vaccinul pentru pisici;
  • contra cost de la proprietari: manopera de vaccinare a pisicilor; microcipul, manopera de microcipare și înregistrarea câinilor.

Având în vedere consecințele negative pentru sănătatea animalelor și posibil dramatice pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care nu este realizată imunizarea animalelor, solicităm proprietarilor/ deținătorilor de câini si pisici să asigure suportul financiar pentru realizarea identificării, înregistrării și vaccinării antirabice în termenul prevăzut de legislație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*