DSVSA Ialomița ia măsuri în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale

Piața Agroalimentară Centrală din cartierul Fetești Gară.

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu produse alimentare sigure, va dispune în următoarea perioadă măsuri specifice, precum intensificarea controalelor dar și asigurarea permanenței la sediul instituției și la circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Este afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

„Având în vedere că în mod specific există un interes crescut în perioada imediat următoare, pentru anumite categorii de produse de tipul cărnii de miel, ouălor, peștelui și produselor lactate proaspete, Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor Ialomița face un apel către consumatori și îi roagă să achiziționeze produse alimentare doar din spații și unități supuse controlului sanitar veterinar, evitându-se astfel alimentele rezultate din activități clandestine, pentru care nu se cunoaște proveniența, condițiile de păstrare și manipulare”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit DSVSA Ialomița, acțiunile de control au ca obiectiv verificarea respectării legislației sanitare veterinare privind circulația animalelor dar și condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, precum și alte alimente de origine animală și non animală specifice acestor sărbători.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*