Dosare penale pentru șase persoane, prinse la volan de polițiștii ialomițeni fără permis de conducere ori în stare de ebrietate

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni. FOTO cu rol ilustrativ

Patru șoferi au fost depistați în flagrant de polițiștii de la rutieră, în duminica Floriilor, conducând autoturisme pe drumurile publice din județul Ialomița, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Alte două persoane au fost prinse în trafic, fără a avea permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulație, dar și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Rădulești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a intrat cu mașina în gardul unui imobil. Șoferul avea o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani, din municipiul Fetești au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe raza municipiului Fetești, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În urma testărilor cu aparatul Drager au rezultat valori de 0,45, 0,54 și 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un minor în vârstă de 17 ani, din Ograda, și un tânăr de 22 de ani, din comuna Grindu, sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme, pe raza localităților de domiciliu, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*