Dosare penale pentru două persoane din Țăndărei, care au plecat din spital deși fuseseră depistate pozitiv cu COVID-19

Dosare penale pentru două persoane din Țăndărei, care au plecat din spital și fuseseră depistate pozitiv cu COVID-19. Imagini cu rol ilustrativ

Polițiștii ialomițeni au întocmit pe parcursul weekend-ului două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, sâmbătă, 8 ianuarie, în jurul orei 12.00, Poliția Țăndărei a fost sesizată de personalul Spitalului Orășenesc Țăndărei, cu privire la faptul că o persoană depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a părăsit incinta unității medicale, deplasându-se pe raza orașului. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care se afla la adresa de domiciliu.

Duminică, în jurul orei 13.30, polițiștii din Țăndărei au fost din nou sesizați de reprezentanții Spitalului din Țăndărei, cu privire la faptul că o femeie de 31 de ani, depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, a plecat din spital fără încuviințarea cadrelor medicale. Femeia a fost depistată de polițiști la domiciliul acesteia, din orașul Țăndărei.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*