Dosare penale întocmite de polițiștii ialomițeni pentru infracțiuni la regimul rutier

Acțiune a polițiștilor ialomițeni. FOTO IPJ Ialomița

Pe parcursul weekend-ului, polițiștii rutieri au depistat în flagrant delict pe raza județului Ialomița un șofer asupra căruia existau indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactiv și sub influența alcoolului la volan precum și doi  șoferi depistați în trafic fără a avea drept de a conduce.

La data de 05  noiembrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municpiului Slobozia au oprit în trafic, un șofer în vârstă de 42 de ani, din municipiul Slobozia, în vederea verificării documentelor personale precum și ale autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu apartul Drager, rezultatul indicând o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spitalul din Slobozia pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, unde i-a fost efectuat și un test rapid pentru depistarea substanțelor psihoactive.

În urma rezultatului au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, fiindu-i recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consmului unor substanțe interzise.

Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Postlului de Poliție Vlădeni au oprit în trafic, pe raza comunei Făcăeni un tânăr, în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu ocazia testării cu aparatul Drager, a reieșit o alcoolemiei de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări, un tractor ce se deplasa pe raza comunei Bordușani.

În urma controlului a reieșit că bărbatul, în vârstă de 45 de ani din localitatea Cegani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*