Dosar penal pentru un ialomițean care, după ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste unu la mie, a provocat un accident rutier în Coșereni

Dosar penal pentru 2,19 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii ialomițeni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 44 de ani, din comuna Coșereni, depistat la volan cu o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, șofer de autobuz, a provocat un accident soldat, din fericire, numai cu pagube materiale.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, marți dimineață, în jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe drumurile publice, au fost sesizați despre faptul că în comuna Coșereni a avut loc un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

„În urma verificărilor efectuate, conducătorul în vârstă de 44 de ani al unui autovehicul folosit pentru transportul în comun, în care nu se aflau pasageri, circulând pe DN 2, din direcția București către Buzău, în interiorul comunei Coșereni, la schimbarea benzii de circulație ar fi acroșat cu partea laterală stângă un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Tecuci, care se deplasa în aceeași direcție de mers”, au precizat polițiștii ialomițeni.

Acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*