Dosar penal pentru o tânără prinsă la volan, în Slobozia, cu o alcoolemie de aproape unu la mie

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni. FOTO arhivă IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni de la rutieră au organizat la sfârșitul săptămânii trecute acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulație, dar și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, trei bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani, sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme, pe raza municipiului Slobozia și a comunei Grivița, fără a poseda permise de conducere, sau cu dreptul de a conduce suspendat. Totodată, unul dintre șoferi a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea probelor biologice de sânge.

Alți doi bărbați de 23 și 30 ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe raza municipiului Slobozia și a localității Sfântul Gheorghe, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, aceștia prezentând alcoolemii cu o valoare peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, o femeie în vârstă de 29 de ani din municipiul Slobozia, a fost depistată în flagrant de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Slobozia, cu o alcoolemie indicată de aparatul Drager de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*