Doi consilieri locali din Cocora și un fost consilier local din Perieți, cercetați de ANI pentru conflict de interese administrativ

Comuna Cocora. FOTO Primăria Cocora

Doi consilieri locali din Cocora și un fost consilier local din Perieți, cercetați de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese administrativ.

Astfel, David Stanciu Marian, consilier Local în cadrul C.L. al comunei Cocora, județul Ialomița, este acuzat că se află în conflict de interese administrativ, fiind făcută și o sesizare la Parchet.

“În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent), deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor C.L, a participat  în data de 21 ianuarie 2021, la deliberarea și adoptarea Hotărârii privind inițierea procedurii de închiriere a terenurilor aflate în proprietatea privată a comunei, iar ulterior, în baza acestei hotărâri, soția și fratele persoanei evaluate (în calitate de locatari) au încheiat cu Comuna Cocora (în calitate de locator) contracte de închiriere a unor terenuri aflate în domeniul privat al comunei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70  și art. 71 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1),  lit. a)  și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșirea de către David Stanciu Marian a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția și fratele său, respectiv, încheierea de către aceștia a unor contracte de închiriere terenuri cu Comuna Cocora și obținerea de către soția persoanei evaluate de subvenții acordate de către A.P.I.A., prin încheierea contractului de închiriere mai sus menționat” – ANI.

De asemenea, Necula Valentin, consilier local în cadrul C.L. al comunei Cocora, este acuzat de conflict de interese administrativ.

“În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent), deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor C.L, a participat  la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri în baza cărora persoana evaluată a încheiat cu Comuna Cocora contracte de închiriere a unor terenuri aflate în domeniul privat al comunei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) și alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 57/2019” – ANI.

Tot pentru conflict interese administrativ este acuzat și Merlea Sile Adrian, fost consilier local în cadrul C.L. al comunei Perieți.

“În perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat  în data de 20 aprilie 2021, la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. privind adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Comunei Perieți, Hotărâre prin care s-au alocat, printre altele, și sume de bani școlii gimnaziale în cadrul căreia persoana evaluată deținea funcția de director.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1),  lit. e) din  O.U.G. nr. 57/2019” – ANI.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*